koktélrák

Hogyan készítsem, hogy finom legyen?

Nem olyan régen kitaláltam, hogy valami különlegeset kéne sütni-főzni. Barátaimmal ellentétben imádom a tengeri herkentyűket, de még sohasem készítettem ilyesmit otthon. Pont itt volt az ideje!

Vettem egy zacsi koktélrákot, meg tintahalkarikákat. A tintahal panírozva volt, csak ki kellett sütni. Azt viszont nem tudtam, hogy legyen a koktélrákkal.

Fogtam a kis zacsimat, kiolvasztottam, majd forrásban lévő vízbe tettem pár percre. Ezután olvasztottam egy kis növényi zsírt, és kisütöttem, és készítettem hozzá egy mártást.

Mártás:
Hozzávalók:

1 dl majonéz, 1 doboz tejföl, kevés citromlé, friss petrezsejem, só, bors, kevés víz, hogy ne legyen túl tömény. Egyszerűen összekeverjük és tálaljuk a rákkal.

Lehet hozzá készíteni friss salátát paradicsommal, paprikával, uborkával, és amit még talál az ember otthon.