koktélrák
Hogyan
készítsem, hogy finom legyen?
Nem olyan régen kitaláltam, hogy valami
különlegeset kéne sütni-főzni.
Barátaimmal
ellentétben imádom a tengeri herkentyűket, de
még
sohasem készítettem ilyesmit otthon. Pont itt
volt az
ideje!
Vettem egy zacsi koktélrákot, meg
tintahalkarikákat. A tintahal panírozva volt,
csak ki
kellett sütni. Azt viszont nem tudtam, hogy legyen a
koktélrákkal.
Fogtam a kis zacsimat, kiolvasztottam, majd forrásban
lévő vízbe tettem pár percre.
Ezután
olvasztottam egy kis növényi zsírt,
és
kisütöttem, és
készítettem hozzá
egy mártást.
Mártás:
Hozzávalók:
1 dl majonéz, 1 doboz tejföl, kevés
citromlé,
friss petrezsejem, só, bors, kevés
víz, hogy ne
legyen túl tömény. Egyszerűen
összekeverjük és tálaljuk a
rákkal.
Lehet hozzá készíteni friss
salátát
paradicsommal, paprikával, uborkával,
és amit
még talál az ember otthon.